Close

Egészségmegőrzés, mint az egyéni fejlesztés része

Eredményesen zárult az Egészséges életmód rendezvény, melyet célcsoport tagoknak biztosított a projekt konzorciumvezetője:

A program a tanulók érkezése, regisztrációja után Együd László, iskolánk igazgatójának megnyitó szavaival kezdődött, majd mint testnevelő tanár és edző minőségében tartott előadást a rendszeres testedzés, sportolás egészségmegőrző szerepéről. Érintette az élsport-tömegsport témaköröket, és a szabadidősport jelentőségét.

A második előadónk Dr Szabó János iskolaorvos volt, aki az egészséges életmód összetevőiről (mozgás, pihenés, táplálkozás, tisztálkodás, fogápolás, serdülőkori problémák), a betegségek megelőzéséről beszélt. A két előadás és az ebédszünet után szekciókban folytatódott a program: több témakör kisebb csoportokban való ismertetése következett. Barcsik Tímea Amit tudnod kell az AIDS-ről címmel tartott csoportfoglalkozást, Hajdú Péter táplálkozástudományi Msc hallgató az egészséges táplálkozásról , Laskainé Czidor Brigitta lányok számára tartott nem csak elméleti, hanem gyakorlati tanácsadást a mellrákos, méhnyakrákos megbetegedések megelőzéséről, önvizsgálatáról. Besenyeiné Ale Anett kozmetikus a helyes bőrápolásról, a serdülőkori bőrproblémákról, a most divatos piercingek, tetoválás, sminktetoválás és egyéb szépészeti beavatkozások káros hatásairól, a beavatkozások veszélyeiről tartott nagy sikerű foglalkozást. Bardiné Bohács Anikó drámapedagógiai órát tartott a napjainkban nagyon aktuális kérdések feldolgozásával: kirekesztés, internetes zaklatás, családi problémák.  A délután folyamán lehetőség volt sportjátékokon való részvételre is, labdarúgás és kosárlabda szerepelt a program zárásaként Korsós Krisztán testnevelő tanár vezetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support