Close

Tanulmányút

A „SULIPLUSSZ” Társadalmi innováció a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban, EFOP-5.2.4-17-2017-00003, azonosítójú projekt keretein belül valósult meg az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látogatása Berettyóújfaluban és Toldon legutóbbi Tanulmányutunk kapcsán.

A konzorciumi tagok betekintést nyerhettek az alapítvány munkásságába megismerhették elsődleges célját, amely az alapfokú művészeti oktatás, és a hátrányos helyzetű és roma tanulók fejlesztése, és a tehetséggondozás. E mellett, az alapítvány esélyegyenlőségi munkát végez. Személyesen kérdezhettek a berettyóújfalui kistérségben működő alapítvány igazgatójától L. Ritók Nórától.

Megtekinthették Toldon az alapítvány tanodáját, biobrikett illetve lekvárgyártó üzemét. Betekintést nyerhettek a „Szuno” (cigány nyelven álom) elnevezésű projektben munkálkodó helyi asszonyok egyedi kézműves termékeinek gyártásába is, amelyeket a gyerekek által a művészeti iskolában rajzolt képek alapján készítenek. A megszerzett benyomások adaptációnk eredményességét segítik.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support