Close

Mentoráltak a mentorálásról

Mentorálás a diákok véleményei alapján a KÖZ-Pontban

 

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 18 éve foglalkozik fiatalokkal, de a mostani projektben kezdet el tudatosan, szakmailag foglalkozni a mentorálás módszerével. Nekünk ezen projekt ezáltal már fejlesztés, szakmai megújulást hozott. A velünk kapcsolatba kerülő fiatalok eddig is nagyon sok teret és lehetőséget kaptak, de ezen mentorálási folyamatok szakmai fejlődésükre nyújt fontos és komoly lehetőséget.

A projekt első időszaka után fontosnak tartottuk a fiatalokat megkérdezni a folyamatról alkotott véleményükről. Ezeket név nélkül egy értékelő kérdőívben kértük:

 

„A mentorálás nekem mindig egy kikapcsolódás, meghallgatja a gondjaimat, nagyon sok mindenben segít mind a magánéletben mind az iskolai dolgaimban. A folyamatban jól tartunk, mindig össze tudjuk hozni az időpontot, alkalmazkodunk egymáshoz.”

„Alaposabban megismerkedtünk egymással, hogy a későbbiekben könnyebben menjen a közös munka. Ezen az alkalmon egy könnyed beszélgetést folytattunk nagyon jó hangulatban. Én hasznosnak gondolom, mert tudunk egymásnak segíteni magánéleti és munkaügyi problémákban, kérdésekben.”

„A mentori alkalmakat egyszerűen imádom, rengeteget segít, például emberi dolgokban. Rengeteget beszélünk, sosincs olyan, hogy nincsen témánk, teljesen összhangban vagyunk.”

„Azért gondolom hasznosnak, mert utat mutatni a fiataloknak, nem csak a rosszba bele vinni, ahogy barátok szokták, az eddigi mentorálási folyamattal pedig maximálisan meg vagyok elégedve.”

„Mióta a KÖZ-Ponthoz tartozom, pontosabban a JNSZDÖKbe, azóta szerintem a legfontosabb számomra a rendszeres mentor beszélgetések.”

„Segítséget nyújt a vezetőségi feladatok elvégzésében, koordinálásban és nagyon jónak gondolom őket, mindent megbeszélünk, idézőjeles problémák megoldásra kerülnek.”

„Nagyon szeretem, nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot, eddig négyszer volt találkozónk, problémával fordulhatok hozzá, alkalmazkodik hozzám, meg tudunk egyezni. Diákönkormányzatban is segít, valamivel ha van problémám abban is segít, milyen pályára menjek tovább tanulni.”„Azon kívül is szoktunk beszélni sokat, az, amit én elvártam vagy elvárok a mentorálástól teljes mértékben megkapom és nagyon jól esik, hogy van mögöttem egy személy aki kívülálló.”

„Pozitívan állok hozzá és örülök, hogy kapni fogok egyfajta támaszt meg egy független személyt, akivel megtudom majd beszélni a dolgaimat.”

„Nagyon sokat fejleszt rajtam, észreveszem magamon, hogy fejlődök, kommunikációban, előadó képességem is nagyon sokat javult, magabiztosabb vagyok tőle.”

„Azt gondolom, azért hasznos mert szakmailag nagyon sokat tudok fejlődni, támogató emberként magánéletben nagyon sokat segít nekem, tanulmányokban is, a mentor time-ok nagyon jók, jó a hangulat,a közös hangot megtaláljuk, azt gondolom hasznos tovább is kellene folytatni a következő években.”

„Szerintem ez egy nagyon fontos dolog. Nagyon hasznosnak találom, hiszen el lehet mondani neki olyan dolgokat, amiket a barátaidnak nem és mivel idősebb tapasztaltabb emberek, tudnak tanácsot adni, sok-sok élethelyzetben.”

„Azért gondolom hasznosnak, személyes fejlődésben diákönkormányzat-os téren és magánéletben is, illetve iskolai dolgokban, szerintem azért is jó segíti jó kapcsolat alakuljon ki a DÖK-ök és az egyesület között.”

„Én nagyon sokat tanultam a mentoromtól és jó érzéssel töltenek el a mentor alkalmak. Ami nehézséget jelent, az időpontok összeegyeztetése, ez problémákat szül.”

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support