Close

Miskolci kalandok (kirándulás)

2019. január 25-én a „Suliplussz” nevű pályázat keretein belül iskolánk, az Eötvös József Református Oktatási Központ mentorált diákjai lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek egy kiránduláson. Az utazás során mások is csatlakoztak hozzánk: Gyöngyösorosziban és Miskolcon vettünk még fel néhány fiatalt.

Az úticél a miskolci Factory Aréna volt. Ez olyan hely, ahol van egy mászófal, egy skate-park, egy szivacsgödör, illetve egy lézer- és paintballpálya. 11 körül értünk a gyártelephez, ahol a beléptetést, névsorolvasást követően egy fűtött helyiségben elmondták a nap további részének pontos menetrendjét, illetve azt, hogy mi merre található, sőt kaptunk meleg teát is. Megnézhettük a mászófalat, illetve a skate-parkot is. A szivacsgödör is nagyon csábító volt, de először bementünk a lézerharc előszobájába, hiszen nekünk – szerencsére – a lézerharc kipróbálására volt lehetőségünk.

A verseny kezdete előtt a csoportot négy csapatra osztották, és mindenkitől kértek egy csapatnevet. Így született meg a négy csapat: Lion (EJROK), KGB (EJROK), Don Bálega, Oroszi. Ezek után alaposan elmagyarázták a játék szervezői, vezetői a játékszabályokat, bemutatták a kellékeket, alaposan elmagyarázták, hogy hogyan kell azokat használni, mire kell figyelni a játék során. Felmérhettük előzetesen a terepet, ahol játszani kellett, közben figyelmeztettek az esetleges veszélyekre (pl. lépcső). A helyszínnek nagyon jó hangulata volt, tényleg hasonlított egy katonai kiképzőhelyre. Könnyen bele tudtuk magunkat élni a küzdelembe mi lányok is. Több fotót készítettünk a beöltözés után is, hogy később még könnyebb legyen visszaidézni az átélt pillanatokat.

A játék menetrendje szerint minden csapat játszott minden csapattal, de mivel egyszerre csak két csapat tudott játszani, így a többiek addig mással foglalkozhattak. Kipróbálták például a szivacsgödröt: ez egy hatalmas, mély gödör tele szivacsokkal, amibe bele lehet ugrani. Szinte mindenki beleugrott legalább egyszer. Rendkívül izgalmas volt, csak nagyon nehéz volt kimászni belőle.  Aki épp nem ugrált, az az Aréna többi lehetőségét is megnézhette, vagy egyszerűen beszélgetett, ismerkedett a másik iskola diákjaival. Erre jó alkalom volt az ebéd is, hiszen ezt is az Arénában kaptuk. Spagettizés közben jól szórakoztunk, nevetgéltünk – ekkor már nem éreztük egymást idegennek.

Ebéd után pedig következett az eredményhirdetés: 1. Don Bálega 2. KGB 3. Orosziak 4. Lion. Minden csapat kapott csokit, aminek nagyon örültünk, és gyorsan meg is ettük.

Az indulás előtt volt egy kis időnk, amikor még játszhattunk, illetve használhattuk az Aréna játékszereit.

Nagyon jó hangulatban telt az egész nap, nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, hogy sok ilyen szórakoztató élményben lesz még részünk együtt!

 

  1. január 26.

Kokány Vivien Gréta 12.a, Lólé Adrienn 11.d (EJROK)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support