Close

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TÁRSADALMI INNOVÁCIÓ az Eötvös József Református Oktatási Központban


A hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ – konzorciumi partnereivel – 2017 decemberében támogatási kérelmet nyújtott be a „Társadalmi innovációk – Adaptációk, új módszerek kiterjesztése” konstrukció keretén belül, mely kérelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásra érdemesnek ítélt.


A projekt célkitűzése, hogy a helyi társadalom, ezen belül is különösen a helyi köznevelés életében fennálló kihívások feltárásával, a helyi szükségletekre reagáló innovatív megoldások adaptálásával járuljon hozzá az adott térségben jellemző problémák megoldásához, a lakosság társadalmi helyzetéből és a területi jellemzőkből eredő hátrányainak kompenzálásához. A szakmai célok eredményes elérése komplex szakértői támogatás, jógyakorlat-kidolgozás és adaptáció segítségével történik. A projekt zavartalanul halad, az első év szakmai benyomásait dolgozza fel jelenleg a konzorcium; tapasztalatcserék, szakmai diskurzusok alapján kerül továbbdolgozásra a módszertani eljárások köre. A közeljövőben csapatépítők, workshopok támogatják a szakértői munkacsoport tevékenységét, a célcsoport tagjai részére rövidesen további programok, mentorálás, valamint sportágválasztó rendezvény kerül megszervezésre az eredményes szakmai előrehaladás érdekében.

A projekt címe:             „SULIPLUSSZ” Társadalmi innováció a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban     

Projektazonosító:          EFOP-5.2.4-17-2017-00003

Támogatás összege:     247,02 MILLIÓ FORINT

Megvalósítás ideje:       2018.06.01. –  2021.05.31.

Konzorciumi tagok:       KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, Debrecen

                                   Jonathan Livingston Seagull Alapítvány, Salgótarján

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support