Close

Szakmai tevékenység értékelése

Adaptáció eredményességének mérése

Egyéni fejlesztési programunk kiemelkedő eleme az eredményesség mérése. Fontos tudnunk, hogy a végzett szakmai tevékenységek hatásmechanizmusa miként jelentkezik az egyén, a szolgáltatásba bevont személy életében, előmenetelében. Az eredményességmérés kifejezetten a projektben nyújtott szolgáltatások színvonalának, hatásosságának, hatékonyságának megfigyelésére szolgál. A Seagull Alapítvány által gondozott szakmai folyamat a projekt első harmadától végigkíséri tevékenységeinket, a célcsoport tagok időről időre találkoznak a kérdezőbiztos személyével, kérdőíves felmérés/kutatás formájában adnak jelzést az előre meghatározott mérési stratégiában foglalt területekre vonatkozóan. A tevékenység időarányosan,a projekt szakmai programelemeivel párhuzamosan halad.

A mérés célja egyfajta visszacsatolás, mely alkalmat ad az adaptáció módszereinek, tevékenységtípusainak felülvizsgálatára, korrekciójára, továbbá a szolgáltatások megvalósulásával kapcsolatos eszköz és humánerőforrás igényével kapcsolatos visszajelzésekre is. E mérés célja tehát nem az, hogy a mentoráltak előremenetelét, akár egyénenként, akár összességében vizsgáljuk. Sokkal inkább az, hogy feltárjuk a teljes projekt alkalmasságát és alkalmazhatóságát, s lehetőséget teremtsünk az adaptáció finomhangolására.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support