Close

Egyéni fejlsztés

Sikeresen lezárult a tanév a Seagull Alaptvány mentoráltjainál

Sikeresen lezárult a tanév, a gyöngyösoroszi mentoráltak megkapták az év végi osztályzatokat. A digitális oktatás újfajta kihívás elé állította pedagógusokat és diákokat egyaránt, de elmondható, hogy mindkét csoport jól teljesített.

A vírushelyzet miatti iskolabezárás kezdeti bizonytalansága után, a gyerekek hamar alkalmazkodtak, elfogadták a helyzetet, a mentori tevékenység az óvintézkedések betartása mellett a megszokott mederben folyt tovább. A gyerekek erőfeszítése és szorgalma dicséretet érdemel, mindannyian igyekeztek megfelelően teljesíteni, melynek eredményeképpen az év végi értékelésük egyértelmű javulást mutatott.

Az egyéni fejlesztési terv alapján meghatározott tematika a tanulók egyéni igényeit figyelembe véve módosult, több segítséget igényeltek a tananyag feldolgozásban, a feladatok elkészítésében, ily módon a tanulási módszerek elsajátítása és alkalmazása kiemelt szerepet kapott.

Összességében elmondható a tanulói és a tanári visszajelzések alapján, hogy a kitűzött célokat sikerült teljesíteni. A járványhelyzet azonban új tapasztalatokat és felismeréseket is hozott. A tanulók elmondták, hogy a kezdeti öröm után, amit az iskola bezárása jelentett, hiányozni kezdtek a társak, a szünetbeli beszélgetések, a közös programok, és igen, az órák, a tanárok is. Hiányzott a megszokott, hétköznapi élet. Sokat beszélgettünk erről a foglalkozásokon, és azt gondolom, megértették, meg kell becsülnünk, amink van, örülni és vigyázni rá, hiszen megtapasztaltuk, néhány nap elég, hogy fenekestül forduljon fel megszokott világunk.

Kuik Erika mentor

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support