2021. Év Társadalmi Innovációja

  • 2022.04.07.

Intézményünkben eredményesen valósult meg a „Suliplussz” projektünk, melynek adaptációja sikeresen zajlott le a salgótarjáni Jonathan Livingston Seagull Alapítványnál, valamint a debreceni KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél. A konzorcium a program lezárását követően is igyekezett azt életben tartani, illetve annak eredményeit a szélesebb szakmai közösséggel is megismertetni. Az EJROK intézménye 2022 márciusában benyújtotta pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Társadalmi Innováció díjára, melyet a szakmai zsűri a szervezetnek odaítélt.  

Az átadó ünnepségen prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr beszédében Széchenyi gondolatait idézte: „Hősök teremtek közöttünk, egyszerű emberek között”. Miniszter úr megköszönte a kormány és a társadalom nevében a díjazottak elszántságát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2021. évi nyílt pályázatára olyan állami és önkormányzati intézmények, valamint civil szervezetek, vállalkozások jelentkezését várták, amelyek a társadalmi innováció terén mérhető módon jelentős eredményt értek el, és fenntartható üzleti modellel rendelkeztek, különösen az esélyegyenlőség, a társadalmi felzárkózás, a családtámogatás, a köznevelés, a szociális és az egészségügyi ellátás terén. Az elismeréseket, tárgyi jutalmakat prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrás Miniszter és Monszpart Zsolt, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója adta át konzorciumunk vezetőjének, Együd Lászlónak.  

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support